maj 26, 2019

De 3 nemmeste måder at holde øje med vejret i Danmark

Det danske vejr varierer meget. Vi mærker alle fire årstider og er vante til lidt af hvert – men derfor er det altid smart at kende til det aktuelle vejr.

Vejrudsigter har da også altid været populære, og i dag er det nemmere end nogensinde at få et overblik over vejret. Her er de 3 nemmeste og bedste måder at holde øje med vejret i Danmark – uanset hvor i landet du bor.

Læs mere

Tjek vejrudsigten på nettet

Internettet er utroligt brugbart, og da de fleste af os altid har en smartphone, tablet eller computer lige i nærheden, er det altid nemt at tjekke vejrudsigten på nettet.

Ved at besøge en vejrhjemmeside kan du både tjekke temperatur, nedbør, lyn og meget mere. Når det gælder nedbør og lyn er det bedst at tjekke en DMI radar.

DMI er Danmarks Meteorologiske Institut som officielt har til ansvar at holde øje med vejrforholdende i Danmark og rapportere om dem. DMI gør det selvfølgelig også muligt at tjekke op på temperatur, UV-indeks og meget andet.

DMI har deres egen hjemmeside, som er en af de mest populære i Danmark, men der er også andre hjemmesider, der inddrager data fra DMI for at vise vejret.

Følg med i vejrudsigten i tv’et

Hvis du foretrækker en mere klassisk løsning, kan du også bare se vejrudsigten i tv. Både DR og TV2 viser vejrudsigter mange gange i løbet af dagen – ofte i forbindelse med en nyhedsudsendelse.

De vejrudsigter, som sendes i tv, bruger som regel også data fra DMI. Da der samtidig er en person, der forklarer vejret, bliver det hurtigt ret overskueligt.

Mange danskere mener da også, at der er noget hyggeligt over at sidde og se en vejrudsigt. Især når der loves godt vejr.

Brug vejrapplikationen på din mobil

De fleste mobiler er på forhånd udstyrede med en applikation, der viser vejret. Her kan du se præcis de samme ting, som du kan på en hjemmeside med vejrudsigt, bare at det fremstilles på en lidt anden måde – også kommer informationerne nok ikke fra DMI.

Både iPhones og Android-telefoner har en vejr-app der allerede er installeret. Du kan dog også downloade yderligere applikationer, der måske går mere i dybden med nogle ting.

For eksempel er der specielle apps, der viser lynnedslag rundt omkring i verden, mens andre viser UV-indekset og giver dig instrukser om, hvorvidt det er smart at opholde sig ude eller ej.

Mobiltelefonen er altså rigtig brugbar i denne forbindelse. Og du kan selvfølgelig også bare åbne mobilbrowseren for at finde en klassisk DMI-vejrudsigt eller DMI radar, hvis det er det, du synes bedst om.

se mere her

Leave A Comment

sign in to post your comment or singup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *