september 27, 2020

Nutidens iværksættere har fart på

Det går stærkt blandt de danske iværksættere. Trods det at vi befinder os i en international krise, er der bestemt stadig muligheder på markedet. Især online iværksættere møder stor succes for tiden. Mange forbrugere bestiller i højere grad deres produkter på nettet, og det betyder, at der fortsat er enorm vækst i flere brancher.

Flere startups hvert år

Der kommer hele tiden nye startups på banen. Både i Danmark og i udlandet. I Danmark er vi godt med, og inden for næsten alle brancher har vi set fornyelser over de seneste år.

Hvis du tjekker statistikker over nyregistrerede virksomheder i Danmark, så er det tydeligt, at det kun er gået i én retning over det seneste årti. Og mange af disse virksomheder er netop startups, som arbejder med nye koncepter, og som har nye måder at gøre tingene på.

Berlingske udgav sidst i 2019 en artikel om de ti vigtigste danske startups at holde øje med i 2020. Her blev der blandt andet nævnt virksomheder som Organic Basic, der sælger bæredygtigt undertøj, Peakon der er et digitalt HR-værktøj, samt GoLearn der faktisk er en portal, hvor forhåbningsfulde iværksættere kan lære om alt, hvad der vedrører forretning og marketing.

Nogle startups bruger lang tid på forberedelsen og får først succes efter flere år – men andre brager frem med det samme. I lande som Irland og Tyskland er der i særdeleshed mange startups på det seneste, men i Danmark er vi også rigtigt godt med, når det gælder nye innovative virksomheder.

E-commerce trækker folk til

E-commerce er der særligt fokus på. Her er der tale om handel på internettet, hvilket jo er et område, der har været i konstant vækst i snart flere årtier.

Dog kan e-commerce både dække over salg af fysiske produkter fra nettet, men også digitale produkter, bestillinger, bookinger og lignende. Dermed er det altså stadig en branche, der snildt kan opdeles, og derfor er der rigtigt mange muligheder.

Mange af de bedste danske iværksættere er godt i gang med e-commerce. Et godt eksempel er Michael Ginnerskov Jensen, der har erfaring på området og som er godt i gang med store projekter.

I en verden, hvor vi formentligt kommer til at handle mere og mere på nettet, og hvor flere vælger at arbejde remote, kan vi nemt fastslå, at e-commerce både er attraktivt for iværksættere og for forbrugere.

Unge danskere interesserer sig for iværksætteri

Mange unge danskere er stærkt interesserede i iværksætteri. Tidligere blev uddannelse og job set som den ultimative vej frem, men i dag er der flere og flere, der vælger at stå på egne ben og teste egne forretningsplaner, før de binder sig til den traditionelle karrierevej.

Man kan nemlig blive iværksætter med forholdsvis lav risiko i dag. Små projekter kan nemt blive store – så længe idéen ellers er på plads. Og gode idéer vrimler det med hos de unge. Det må bestemt siges at være positivt for alle på markedet, da der både kommer nye tiltag, men også mere konkurrence. Vi forventer bestemt, at iværksætterinteressen blandt unge danskere blot vil blive større og større. Det skyldes nemlig også, at det er nemt at hente inspiration fra etablerede iværksættere, og at mange ser det store økonomiske potentiale ved at arbejde på eget startup.

Ønsker du at læse vejret på Dmi vejret?


Leave A Comment

sign in to post your comment or singup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *